Elke donderdag lees je een verhaal over Rainbow, de duif van Kids in Actie. Rainbow doet bijzondere dingen voor de dieren in het bos. Wat Rainbow kan, kun Jij ook!

Zeven keer voor iemand zorgen
De verhalen van Rainbow gaan over de zeven werken van barmhartigheid.
Dat klinkt een beetje ingewikkeld, maar dat is het niet. Het gaat eigenlijk zeven keer over hoe je voor iemand kunt zorgen. Het thema van deze week is: zieken bezoeken.

Rainbow gaat op ziekenbezoek

De huismus bleef wel vaker thuis, maar deze keer duurde het wel heel lang.
Je zag hem niet meer fladderen met de andere vogels, je hoorde zijn vrolijke liedjes niet meer door het bos klinken. Het duurde zo lang, dat Rainbow de duif zich zorgen begon te maken.

‘Heb jij de huismus gezien?’ vroeg ze aan de uil. Maar de uil zei niks. Hij bewoog alleen zijn hoofd langzaam naar links en naar rechts.
‘Weet jij waar huismus is?’ vroeg Rainbow aan de specht. De specht timmerde druk met zijn snavel tegen een boom. ‘Geen idee,’ hijgde hij tussendoor.

‘Heb jij misschien iets van huismus gehoord?’ vroeg Rainbow aan de luistervink. De luistervink dacht even na. ‘Bedoel je dat bruine vogeltje met die veren?’ vroeg hij. En toen Rainbow knikte vertelde hij: ‘Volgens mij is de huismus ziek.’

Dus dat was het! Ik ga op bezoek, bedacht Rainbow. Dan wens ik de huismus beterschap en vraag ik of ik iets voor hem kan doen. Ze ging meteen op weg. Maar toen ze een tijdje gevlogen had, bedacht ze: Kan ik niet iets meenemen voor huismus? Iets aardigs, waar hij vrolijk van wordt? Misschien een bloem, bedacht Rainbow. Maar het was geen tijd voor bloemen. Iets lekkers te eten dan? Maar als de huismus ziek was had hij misschien geen zin in lekker eten. En toen zag Rainbow op de grond een klein takje liggen met groene blaadjes. Rainbow nam het takje in haar snavel en vloog verder. Daar zou de huismus vast van opknappen!

Vragen/opdracht

Ben jij weleens op ziekenbezoek geweest?
Wat deed je toen?

Besteed deze week extra aandacht aan iemand die ziek is, bijvoorbeeld door een kaart te sturen of op bezoek te gaan.

Collectedoel Moldavië
Deze week wordt gecollecteerd voor Moldavië.
Daar proberen kerken ervoor te zorgen dat jongeren omzien naar
ouderen die ziek zijn. Kijk voor meer informatie op: www.kerkinactie.nl/40dagentijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.