Wat heb je nodig als mens? Macht en beroemd zijn. Een grote verleiding voor ons mensen is de kans om beroemd te worden. Om machtig te zijn. Dat iedereen zich vergaapt aan je succes…… We kunnen kijken naar rijke, machtige en beroemde mensen. De duivel denk ook dat het daar om draait in het leven.

De duivel gaat voor de gemakkelijke en snelle oplossingen. Wanneer je knielt voor mij – dan zul je al de Koninkrijken bezitten die maar kunt zien. Kijk maar om je heen, zie je dat allemaal? Ik fiks het voor je…..
Maar dat uitzicht kan Jezus niet verleiden. Het gaat om een ander Rijk: het Koninkrijk van God. En daarin gaat het om de enige Koning, de Eeuwige, God van Israel, de Vader van Jezus zelf. Alleen voor Hem mag je knielen.

Denk niet te snel dat beroemde, dat rijk en succesvolle mensen de maat zijn. Kijk naar wat echt leven is. Echt leven is niet knielen voor welvaart, voor alleen economisch denken, voor meer en nog meer……
Het is knielen, het is klein worden voor God. En Hem vragen waarom het draait. En dan zegt Hij – in Zijn Woord – dat het draait om recht doen, om trouw zijn en om het wandelen met Hem, je God.

Of zoals het staat in het grote gebod: Het gaat om het liefhebben van God boven alles, met al je kracht en inzet. En om het liefhebben van je naaste als jezelf. Niet knielen voor macht en pracht en praal – maar knielen voor een mens die in nood is. Zoals Jezus knielde bij Zijn leerlingen om hen de voeten te wassen. Wanneer je knielt voor een mens in nood, wanneer je helpt en nabij bent in de naam van de Heer, dan kniel je eigenlijk ook voor Hem.
Voor God, voor Jezus. Wat je voor een mens doet, doe je voor Hem.
En Hij is het waard. Vergeet nooit: – je bent al geliefd door Hem – dus wat wil je nog meer?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.