Elke donderdag lees je een verhaal over Rainbow, de duif van Kids in Actie. Rainbow doet bijzondere dingen in het bos.
Wat Rainbow kan, kun jij ook!

Rainbow en de naaktslak
’Zeg naaktslak,’ vroeg Rainbow op een dag.
’Hoe komt het dat we jou nooit zien bij de andere dieren? Gisteren was het prachtig weer. Bijna iedereen was er, behalve jij. Had je soms geen zin?’
De naaktslak zuchtte. ’Geen zin, geen zin…’ mompelde hij. ’Dat was het niet hoor.’
‘Maar wat dan wel?’
‘De zon scheen,’ antwoordde de naaktslak. ‘Daarom was ik er niet.’
Dat begreep Rainbow niet. ‘Dan is het toch juist leuk om naar buiten te gaan?’ vroeg ze.
Maar de naaktslak schudde zijn hoofd. ‘Als de zon schijnt, krijg ik het veel te warm ‘ zei hij. ’Dat komt omdat ik niks aan heb. Geen vacht, geen veren, geen huisje op mijn rug… Als ik in de zon loop, droog ik uit. En daar komt bij. Ik loop totaal voor gek, zo naakt als ik ben. Daarom kom ik alleen buiten als het donker is. Of als het heel hard regent, want dan is er verder toch niemand.’

Rainbow knikt begrijpend. En toen begon ze te fladderen.
‘Wat ga je doen?’ riep de naaktslak.
‘Ben zo terug!’ riep Rainbow.

Die dag begon Rainbow een grote actie in het bos. ‘Kleed de naaktslak’ heette de actie, en het doel was om zoveel mogelijk mooie kleren voor de naaktslak te verzamelen. Alle dieren van het bos deden mee: de konijnen verzamelden plukjes vacht, de vogels maakten een verenkleed en de mieren een bladerjas.
Aan het eind van de dag brachten ze alles naar de naaktslak. En vanaf die dag ging de naaktslak bij mooi weer altijd een wandelingetje maken, gekleed in plukjes vacht, een verenkleed én een bladerjas.

Zeven keer voor iemand zorgen
De verhalen van Rainbow gaan over de zeven werken van barmhartigheid. Dat klinkt een beetje ingewikkeld, maar dat is het niet: Het gaat eigenlijk zeven keer over hoe je voor iemand kunt zorgen.
Het thema van deze week is: de naakten kleden.

Vragen / opdracht
Heb jij kleren die je niet meer draagt? Geef ze weg aan mensen die ze kunnen gebruiken. Of organiseer een kledingruil, dan krijg je zelf ook nog iets nieuws!

Collectedoel: Naakten kleden in Nederland
Ook in Nederland zijn er veel mensen die niet genoeg geld hebben om kleding te kopen. Die mensen mogen we letterlijk niet in de kou laten staan. Daarom collecteren we deze week voor diaconale hulp, die gegeven wordt door kerken met weinig financiële middelen.
Kijk voor meer informatie op de site van Kerk in Actie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.