De beroemde schrijver Anton Pennevrees staat voor de spiegel. Hij kijkt naar zijn weelderige haarbossen, aan de beide kanten van zijn kale hoofd. Hij ziet een paar rimpels, maar toch niet zo veel. Hij denkt aan hoe modern hij is. Hij gebruikt bijvoorbeeld een laptop en sinds vorige week kan hij zelfs zijn televisie terugspoelen. Nee, denkt hij — ik ben echt niet oud. Nog lang niet! Jammer eigenlijk. Want in zijn boek over het bijzondere leven van Frits Vitus moet hij natuurlijk ook schrijven wat Frits doet als hij oud is. Maar wat doen oude mensen eigenlijk zoal? Anton Pennevrees besluit de straat op te gaan om het uit te zoeken.

Niet ver van zijn huis loopt een mevrouw. Ze ziet er best aardig uit. ‘Daag,’ zegt Anton Pennevrees beleefd. ‘Mag ik u iets vragen? lk ben nieuwsgierig naar wat oude mensen doen. Daar kunt u me vast meer over vertellen, want u bent ook oud zo te zien.’ Anton Pennevrees haalt zijn opschrijfboekje tevoorschijn om te noteren wat de vrouw vertelt. Maar ze geeft niet echt antwoord!
‘Pardon!?’ roept de vrouw boos. ’Oud? Noemt u mij oud?’ ‘Eh… laat maar!’ roept Anton Pennevrees, en hij loopt maar gauw door. ‘Bent u misschien oud?’ vraagt hij even later aan een meneer. De meneer lacht. ‘Ha ha, niet echt!’ roept hij. ’Je bent zo oud als je je voelt. lk ga elke dag een rondje rennen, dus ik voel me niet oud!’

Piekerend loopt Anton Pennevrees verder. Vreemd eigenlijk, bedenkt hij. Dat mensen het vervelend vinden als je zegt dat ze oud Zijn. Een kind vindt het meestal niet erg om kind te zijn. Een volwassene vindt het niet erg om volwassen te zijn.
Zouden mensen het wel erg vinden om oud te zijn?
En hoe zou dat dan komen?
Anton Pennevrees denkt er diep over na. En hij probeert ook te bedenken wat oude mensen allemaal doen. Misschien kun jij hem een beetje helpen?

Dit was het laatste verhaal van Anton Pennevrees. Of het nog gelukt is met zijn boek over Frits Vitus? Dat weet niemand. Maar misschien kun jij dat boek wel zelf schrijven met alles wat je in de afgelopen weken bedacht hebt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.