Elke donderdag lees je een verhaal over Rainbow, de duif van Kids in Actie.
Rainbow doet bijzondere dingen voor de dieren in het bos.
Wat Rainbow kan, kun jij ook!

Op een bijzonder moment was hij ineens verschenen. Het was die dag koud. Rainbow zat rillend en een beetje somber voor zich uit te kijken. En toen gebeurde het: plotseling stak het sneeuwklokje zijn hoofd boven de grond uit. ‘Hé,’ zei Rainbow. ‘Wie ben jij?’
Het sneeuwklokje zei natuurlijk niks terug, dat begrijp je wel. Maar dat gaf niet zo veel. Hij was er — dat was al heel wat. Rainbow vroeg of het sneeuwklokje het ook zo koud had. En ze vertelde dat ze niet zo vrolijk was. Het sneeuwklokje luisterde heel geduldig. Rainbow vond het wel fijn, om zo een beetje tegen het sneeuwklokje te praten. Daarom besloot ze hem de volgende dag weer op te zoeken en de dag daarna weer.

Elke keer als Rainbow het sneeuwklokje zag, leek hij iets groter en iets mooier te worden. ’Ik vind jou wel stoer,’ zei Rainbow vaak. De meeste andere bloemen wachten nog met bloeien, maar jij bent er al.’ Dan zweeg het sneeuwklokje tevreden.

Zo ging er een tijdje voorbij. Elke dag ging Rainbow even bij het sneeuwklokje op bezoek, om te vertellen wat ze had meegemaakt of zomaar samen wat te zwijgen.
Maar na een tijdje gebeurde er iets. Het sneeuwklokje liet zijn hoofd verder hangen dan normaal. Hij werd ook een beetje dunner… en kleiner…

‘Gaat het wel goed met je?’ vroeg Rainbow een paar keer.
Maar het sneeuwklokje zei niks terug.
En toen op een akelige regenachtige dag, zag Rainbow dat het voorbij was. Het sneeuwklokje was voorover gevallen en kwam niet meer overeind.
Wat moet ik nou doen? dacht Rainbow.
Hem hier laten liggen? Maar dat past toch niet bij het sneeuwklokje? Straks gaat iemand op hem staan, of wordt hij weggeblazen door de wind. Straks denken ze dat hij zomaar een grasje is of een takje. Nee, dat mag niet gebeuren.

Daarom maakte Rainbow met haar snavel een kuiltje in de grond Het was een langwerpig kuiltje waar het sneeuwvlokje precies in paste. Voorzichtig legde Rainbow het sneeuwklokje erin en schoof het zand weer terug.
’Vaarwel,’ zei ze zacht. ’Misschien zie ik je nog eens terug.’

Zeven keer voor iemand zorgen
De verhalen van Rainbow gaan over de zeven werken van barmhartigheid. Dat klinkt een beetje ingewikkeld, maar dat is het niet: Het gaat eigenlijk zeven keer over hoe je voor iemand kunt zorgen. Het thema van deze week is: de doden begraven.

Doen
Ben jij weleens op een begraafplaats geweest?
Wat vond je daarvan of hoe lijkt het je om daar te zijn?n
Bij een graf wordt vaak een steen gezet met een tekst. Ga samen
met je vader en moeder eens kijken wat voor teksten dat zijn.
Wat zouden mensen met deze teksten bedoelen?

Collectedoel: PaasChallenge
Deze week wordt gecollecteerd voor de PaasChallenge: een spel van jong Protestant, de jeugdwerkorganisatie van de Protestantse Kerk. Hiermee
ontdekken jongeren wat het verhaal van Pasen voor hen te betekenen heeft.
Kijk voor meer informatie op de site van Kerk in Actie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.