Witte donderdag – instelling van het avondmaal
Deze dag eet Jezus met zijn discipelen het laatste avondmaal en geeft aan brood en wijn een nieuwe betekenis. Vandaag laten we voor de derde keer een hongerdoek zien en deze komt velen van jullie vast bekend voor. Deze afbeelding hangt ook in een van de nevenruimtes in de Tabernakel.

Deze hongerdoek is gemaakt in 1997 en heet “samen aan tafel”. Vrouwen en mannen en een kind uit verschillende werelddelen zitten samen aan de tafel van de Heer die voor hen het brood breekt. Het verbeeld de droom die Jezus heeft verkondigd en voorgeleefd en is een uitdaging om dit waar te maken in deze tijd!

Wie deelt er brood, wie deelt er drank, wie breekt met de verdeeldheid, stilt honger naar gerechtigheid?
Wie breekt er brood, wie deelt er drank, wie breekt met ongelijkheid, lest dorst naar meer rechtvaardigheid?
Ga de weg van waarheid, zing het lied van ‘t koninkrijk, help liefdevol je naaste, ver weg en onder handbereik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *